Marengsbunn
4 eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik el bringebæreddik
Fyll
1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
5 stk pasjonsfrukt
300 g ca. friske bær
Slik gjør du:
I stekeovn 160 oC, ca 1 time
Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
Vend inn siktet maisenna og eddik med en skje.
Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm.
Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
Stek kaken ca.1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.
Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær.
Denne kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien og oppbevare den tørt (ikke i kjøleskap). Rett før servering legger du på kremen og pynter med bær etter sesongen. Kremen kan varieres, enten bare vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem. Bruk frukt og bær etter sesongen.
Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær.
Denne kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forveien og oppbevare den tørt (ikke i kjøleskap). Rett før servering legger du på kremen og pynter med bær etter sesongen. Kremen kan varieres, enten bare vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem. Bruk frukt og bær etter sesongen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar